La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Dissabte després de Cendra

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 5,27-32): Jesús va sortir i veié un publicà que es deia Leví, assegut al lloc de recaptació d'impostos, i li digué: «Segueix-me». Ell ho deixà tot, s'aixecà i es posà a seguir-lo. En aquell temps, Jesús va sortir i veié un publicà que es deia Leví, assegut al lloc de recaptació d'impostos, i li digué: «Segueix-me». Ell ho deixà tot, s'aixecà i es posà a seguir-lo. Després Leví va preparar un gran banquet en honor de Jesús a casa seva, i molts publicans i altra gent eren a taula amb ells. Els fariseus i els seus mestres de la Llei ho retreien als deixebles de Jesús i els deien: «Per què mengeu i beveu amb els publicans i els pecadors?». Jesús els respongué: «El metge, no el necessiten els qui estan sans, sinó els qui estan malalts. No he vingut a cridar els justos a convertir-se, sinó els pecadors».

Il·lustració: Francesc Badia

Avui seguim la història de Leví (sant Mateu). El cridà Jesús i immediatament deixà aquella posició acomodada per tal d’anar amb el Senyor. Es trobava tan feliç que organitzà un banquet per a què també els seus col•legues i amics estiguessin amb Jesús. Els fariseus criticaren que el Mestre mengés amb ells. Quina gent tan pesada, aquests fariseus! Qui eren ells per a dir que els amics de Leví eren pecadors?

—Jesucrist menja amb tots, especialment amb els més “malalts de l’ànima”.

La nova web d'evangeli.net ja està disponible. Esperem que la distribució dels continguts i les noves funcionalitats facilitin la lectura i meditació de l'Evangeli i el seu comentari.