La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Divendres XIV de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 10,16-23): Jesús digué als seus apòstols: «Mireu, jo us envio com ovelles enmig de llops: sigueu astuts com les serps i innocents com els coloms». En aquell temps, Jesús digué als seus apòstols: «Mireu, jo us envio com ovelles enmig de llops: sigueu astuts com les serps i innocents com els coloms. Aneu alerta amb la gent: per causa meva us portaran als tribunals i us assotaran a les sinagogues, i us conduiran davant els governadors i els reis perquè doneu testimoni davant d'ells i davant els pagans. Quan us hi portin no us preocupeu del que haureu de dir ni de com parlareu: en aquell moment direu allò que us serà inspirat, perquè no sereu vosaltres qui parlareu, sinó que l'Esperit del vostre Pare parlarà per mitjà vostre.

»Un germà portarà a la mort el seu germà, i un pare, el seu fill; els fills es rebel·laran contra els pares i els mataran. Tothom us odiarà per causa del meu nom. Però el qui es mantindrà ferm fins a la fi se salvarà. Quan us persegueixin en una població, fugiu cap a una altra. Us asseguro que no acabareu de recórrer totes les poblacions d'Israel abans que vingui el Fill de l'home».

Il·lustració: Sr. Josep Lluís Martínez i Picañol (Picanyol)

Avui el Senyor ens anticipa que el camí de l’apòstol no és un “camí de roses”. L’exemple i la paraula de l’apòstol desvetllen les consciències. Però el “panxacontenta” i el “penques” (que critica la religió mentre viu de la “trampa”) solen rebotar-se. Les ànimes senzilles escolten i agraeixen; altres, en canvi, reaccionen contra l’apòstol.

—Si Jesús ho patí, ¿no ens ha de succeir també a nosaltres? Per tant, prudents per a no provocar incendis (evitar discussions); senzills per apagar incendis (l’alegria que desarma). En qualsevol cas, «no us preocupeu» perquè Jesús no camina lluny.

La nova web d'evangeli.net ja està disponible. Esperem que la distribució dels continguts i les noves funcionalitats facilitin la lectura i meditació de l'Evangeli i el seu comentari.