La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Dijous XVII de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 13,47-53): Jesús digué a la gent: «Tot mestre de la Llei que s'ha fet deixeble del Regne del cel és semblant a un cap de casa que treu del seu tresor coses noves i coses velles». En aquell temps, Jesús digué a la gent: «També passa amb el Regne del cel com quan tiren una xarxa a l'aigua i la xarxa arreplega tota mena de peixos. Un cop plena, la treuen a la platja, s'asseuen, i recullen en coves els peixos bons i llencen els dolents. Igualment passarà a la fi del món: sortiran els àngels i destriaran els dolents dels justos, i els llançaran a la fornal ardent; allà hi haurà els plors i el cruixit de dents. ¿Ho heu entès, tot això?». Li responen: «Sí». Ell els diu: «Doncs bé, tot mestre de la Llei que s'ha fet deixeble del Regne del cel és semblant a un cap de casa que treu del seu tresor coses noves i coses velles». Quan Jesús hagué acabat de dir aquestes paràboles se'n va anar d'aquell lloc.

Il·lustració: Mn. Lluís Raventós Artés

Avui Jesús trenca esquemes. ¿Qui ha dit això de què la fe i la religió són coses antiquades i, àdhuc, avorrides? Des de fa tres segles, a Occident especialment, ha hagut una munió de “llestos” que ho han repetit incansablement. I Jesús, què hi diu? Doncs que qui cerca el Regne del Cel no té temps per avorrir-se: mai exhaurirem la riquesa de l’Evangeli!

—Tots aquests falsos profetes van desapareixent. L’Església no! Sempre jove! I..., tu també, procura no desaparèixer!

La nova web d'evangeli.net ja està disponible. Esperem que la distribució dels continguts i les noves funcionalitats facilitin la lectura i meditació de l'Evangeli i el seu comentari.