La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Diumenge XXXIV de durant l'any: Nostre Senyor Jesucrist, Rei de tot el món (C)

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 23,35-43): Les autoritats es reien de Jesús clavat en creu i deien: «Ell que va salvar-ne d'altres, que se salvi a si mateix, si és el Messies de Déu, l'Elegit!». També els soldats l'escarnien (...) i deien: «Si ets el rei dels jueus, salva't a tu mateix!». En aquell temps, les autoritats es reien de Jesús clavat en creu i deien: «Ell que va salvar-ne d'altres, que se salvi a si mateix, si és el Messies de Déu, l'Elegit!». També els soldats l'escarnien: se li acostaven a oferir-li vinagre i deien: «Si ets el rei dels jueus, salva't a tu mateix!». Sobre d'Ell hi havia un rètol que deia: «Aquest és el rei dels jueus».

Un dels criminals penjats a la creu l'injuriava dient: «¿No ets el Messies? Doncs salva't a tu mateix i a nosaltres!». Però l'altre, renyant-lo, li respongué: «¿Tu tampoc no tens temor de Déu, tu que sofreixes la mateixa pena? I nosaltres la sofrim justament, perquè rebem el que mereixen els nostres actes, però aquest no ha fet res de mal». I deia: «Jesús, recorda't de mi quan arribis al teu Regne». Jesús li digué: «T'ho asseguro: avui seràs amb mi al paradís».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui, a la Creu, Jesús es troba a “l’altura” de Déu, que és Amor. Allí podem reconèixer la seva “reialesa divina”. Jesús ens dóna la “vida” perquè ens dóna Déu. Un dels malfactors, conscient dels seus pecats, s’obre a la veritat i implora al “Rei dels jueus”: «Jesús, recorda’t de mi». El “bon lladre” rep immediatament el perdó i l’alegria d’entrar al Regne del Crist.

—Jesús, des del tron de la Creu, acull tots els homes amb infinita misericòrdia.

La nova web d'evangeli.net ja està disponible. Esperem que la distribució dels continguts i les noves funcionalitats facilitin la lectura i meditació de l'Evangeli i el seu comentari.