La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

2 de Gener: Sant Basili el Gran i sant Gregori Nazianzè, bisbes i doctors de l'Església

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 23,8-12): Jesús digué als seus deixebles: «Vosaltres no us feu dir "guies", perquè de guia només en teniu un, que és el Crist». En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «Vosaltres no us feu dir "rabí", perquè de mestre només en teniu un, i tots vosaltres sou germans; ni doneu a ningú el nom de "pare" aquí a la terra, perquè de pare només en teniu un, que és el del cel; ni us feu dir "guies", perquè de guia només en teniu un, que és el Crist. El més important d'entre vosaltres, que es faci el vostre servidor. El qui s'enalteixi serà humiliat, però el qui s'humiliï serà enaltit».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui celebrem alhora aquests dos sants (segle IV) perquè els uní una amistat exemplar i un gran treball teològic. Per a ells no hi havia cap nom més important que el de Jesucrist i, units a Ell, ho compartiren tot; i, si en alguna cosa competien, era en el mutu servei. Llur intensa pietat i profund estudi els permeté defensar fermament que Jesús és plenament Déu, alhora que distint del Pare.

—La Santíssima Trinitat: heus ací el gran misteri!, que no ha de ser resolt com una “endevinalla” sinó que mereix, sobretot, ser contemplat tal com ho feren Basili i Gregori.

La nova web d'evangeli.net ja està disponible. Esperem que la distribució dels continguts i les noves funcionalitats facilitin la lectura i meditació de l'Evangeli i el seu comentari.