La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

24 de gener: Sant Francesc de Sales, bisbe

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 11,25-30): Jesús digué: «Veniu a mi tots els qui esteu cansats i afeixugats, i jo us faré reposar». En aquell temps, Jesús digué: «T'enalteixo, Pare, Senyor del cel i de la terra, perquè has revelat als senzills tot això que has amagat als savis i entesos. Sí, Pare, així t'ha plagut de fer-ho. El Pare ho ha posat tot a les meves mans. Ningú no coneix el Fill, fora del Pare, i ningú no coneix el Pare, fora del Fill i d'aquells a qui el Fill el vol revelar.

»Veniu a mi tots els qui esteu cansats i afeixugats, i jo us faré reposar. Accepteu el meu jou i feu-vos deixebles meus, que sóc benèvol i humil de cor, i trobareu el repòs, perquè el meu jou és suau, i la meva càrrega, lleugera».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui celebrem un sant que va ser un gran mestre d’ànimes: era alegre i optimista, tenia molta paciència, es preocupava molt per les persones i sabia guiar-les cap a Déu. El 1602 fou consagrat com a bisbe de Ginebra. Conegué santa Joana de Chantal, amb la qual fundà l’Ordre de la Visitació de Santa Maria. Sant Francesc de Sales, a més, escriví un llibre que es feu molt famós: “Introducció a la vida devota”.

—Sant Francesc fou un dels primers autors espirituals que promoure la santedat seguint Jesús enmig del món i des de la vida ordinària. «En qualsevol situació en què ens trobem, hem d’aspirar i podem d’aspirar a la vida de perfecció».

La nova web d'evangeli.net ja està disponible. Esperem que la distribució dels continguts i les noves funcionalitats facilitin la lectura i meditació de l'Evangeli i el seu comentari.