La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

1 de Maig: Sant Josep, obrer

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 13,54-58): Jesús arribà al seu poble i instruïa la gent a la sinagoga. Ells se n'estranyaven i deien: «D'on li vénen, aquesta saviesa i aquests miracles que fa? ¿No és el fill del fuster?». En aquell temps, Jesús arribà al seu poble i instruïa la gent a la sinagoga. Ells se n'estranyaven i deien: «D'on li vénen, aquesta saviesa i aquests miracles que fa? ¿No és el fill del fuster? La seva mare, ¿no és aquella que es diu Maria? Els seus germans, ¿no es diuen Jaume, Josep, Simó i Judes? I les seves germanes, ¿no viuen totes entre nosaltres? D'on li ve, tot això?». I no eren capaços d'acceptar-lo. Jesús els digué: «Un profeta només és menyspreat al seu poble i a casa seva». I no va fer allí gaires miracles, perquè ells no tenien fe.

Il·lustració: Pili Piñero

Avui celebrem la festa de sant Josep obrer. És un dia festiu per a descansar del treball quotidià, i celebrem la Festa del Treball. L'Església ens posa, avui, l'exemple de sant Josep, el fuster de Natzaret, que va ser un model de treball per a sostenir la seva família i desenvolupar el seu ofici. El mateix Evangeli ens presenta Jesús com a «fill del fuster» (Mt 13,56), en el seu poble de Natzaret on es va criar i on va viure la major part dels anys de la seva vida terrenal.

—Nosaltres, els cristians, coneixem Jesús? També som del seu poble, del poble de Déu, de l'Església.

La nova web d'evangeli.net ja està disponible. Esperem que la distribució dels continguts i les noves funcionalitats facilitin la lectura i meditació de l'Evangeli i el seu comentari.