La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

8 d’Agost: Sant Domènec de Guzman, prevere (1170-1221)

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 9,57-62): Mentre Jesús i els seus deixebles feien camí, un li digué: «Et seguiré arreu on vagis». Jesús li respongué: «Les guineus tenen caus, i els ocells, nius, però el Fill de l'home no té on reposar el cap». En aquell temps, mentre Jesús i els seus deixebles feien camí, un li digué: «Et seguiré arreu on vagis». Jesús li respongué: «Les guineus tenen caus, i els ocells, nius, però el Fill de l'home no té on reposar el cap». A un altre li digué: «Segueix-me». Ell respongué: «Senyor, deixa'm anar primer a enterrar el meu pare». Jesús li contestà: «Deixa que els morts enterrin els seus morts; tu vés i anuncia el Regne de Déu». Un altre li digué: «Et seguiré, Senyor, però primer deixa'm anar a dir adéu als de casa meva». Jesús li va respondre: «Ningú que mira enrere quan ja té la mà a l'arada no és bo per al Regne de Déu».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui celebrem un sant que donà una contribució fonamental a la renovació de l’Església del seu temps. Es tracta de sant Domènec de Guzmán, el fundadors de l’Ordre dels Predicadors, coneguts també com Frares Dominics. Ell parlava sempre amb Déu i de Déu. Es distingí aviat pel seu interès en l’estudi de la Sagrada Escriptura i per l’amor als pobres.

—Sant Domènec realitzà la seva missió evangelitzadora amb l’exemple de la seva vida pobre i austera, amb la predicació de l’Evangeli i amb debats públics.