La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

15 de Setembre: La Mare de Déu dels Dolors

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 2,33-35): Simeó va beneir-los i digué a Maria, la seva mare: «Aquest infant serà motiu que a Israel molts caiguin i molts d'altres s'aixequin; serà una senyera combatuda, i a tu mateixa una espasa et traspassarà l'ànima. Així es revelaran els sentiments amagats al cor de molts». En aquell temps, el pare de Jesús i la seva mare estaven meravellats del que es deia d'Ell. Simeó va beneir-los i digué a Maria, la seva mare: «Aquest infant serà motiu que a Israel molts caiguin i molts d'altres s'aixequin; serà una senyera combatuda, i a tu mateixa una espasa et traspassarà l'ànima. Així es revelaran els sentiments amagats al cor de molts».

Il·lustració: Francesc Badia

Avui Jesús té 40 dies. Maria i Josep el duen al Temple per a presentar-lo a Déu, tal com demanava la Llei. Ahir (dia 14) Jesús li avançava a Nicodem que el Fill de l’home havia de ser “enlairat”. Avui Santa Maria sap quelcom més sobre aquest “enlairament”: serà un camí de dolor, que l’abastarà també a Ella mateixa («una espasa et traspassarà l’ànima»).

—Quines són els sentiments del teu cor? Pot Maria comptar amb tu?

La nova web d'evangeli.net ja està disponible. Esperem que la distribució dels continguts i les noves funcionalitats facilitin la lectura i meditació de l'Evangeli i el seu comentari.