La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

9 de Novembre: Dedicació de la Basílica del Laterà a Roma

Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 2,13-22): Jesús els contestà: «Destruïu aquest santuari, i en tres dies l'aixecaré». Quan era a prop la Pasqua dels jueus, Jesús va pujar a Jerusalem. En el recinte del temple va trobar els venedors de vedells, de moltons i de coloms, i els canvistes asseguts als seus llocs. Llavors es va fer un fuet de cordes i els tragué tots fora del temple, tant els moltons com els vedells. Va tirar per terra les monedes dels canvistes i els va abocar les taules; i digué als venedors de coloms: «Traieu això d'aquí! No convertiu en mercat la casa del meu Pare!». Els seus deixebles recordaren allò que diu l'Escriptura: «El zel del teu temple em consumeix».

Llavors els jueus el van interrogar: «Amb quin senyal ens demostres que pots obrar així?». Jesús els contestà: «Destruïu aquest santuari, i en tres dies l'aixecaré». Els jueus replicaren: «Aquest santuari ha estat construït en quaranta-sis anys, i tu el vols aixecar en tres dies?». Però Ell es referia al santuari del seu cos. Per això, quan va ressuscitar d'entre els morts, els seus deixebles recordaren que havia dit això, i van creure en l'Escriptura i en la paraula de Jesús.

Il·lustració: Pau Morales

Avui ens unim especialment al Bisbe de Roma. A vegades pensem que el Vaticà és la “catedral” de l’Església Catòlica, però no és així! L’Església Universal existeix i s’encarna en les Esglésies Particulars, és a dir, les diòcesis. Entre elles sobresurt la de Roma perquè “presideix en la caritat”. En tot cas, Jesúscrist —el vertader Santuari de Déu— està en totes aquestes Esglésies Particulars.

—Jesús encarregà a Simó Pere de vetllar per la fe dels fidels. Pere establí la seva Seu a Roma i, des de les hores, tots els Papes que el succeeixen exerceixen la seva missió des d’allí, essent la seva catedral la Basília de Sant Joan del Laterà.

La nova web d'evangeli.net ja està disponible. Esperem que la distribució dels continguts i les noves funcionalitats facilitin la lectura i meditació de l'Evangeli i el seu comentari.