La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dilluns XXIX durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 12,13-21): En aquell temps, (...) Jesús digué a la gent: «Estigueu alerta, guardeu-vos de tota ambició de riquesa, perquè, ni que nedi en l'abundància, la vida d'un home no prové pas dels seus béns» (...).

El desenvolupament humà

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui Jesucrist ens parla del "desenvolupament" genuí de l'home i ens adverteix del perill (fins i tot, ridiculesa) de la cobdícia. Les realitats de la veritat i de l'amor —el nostre autèntic camí— no es troben en el món de les quantitats, sinó que solament podem trobar-les si anem més enllà d'aquest món i entrem en un nou ordre.

Dels dinosaures hom afirma que s'extingiren perquè s'havien desenvolupat erròniament: molta "closca" i poc cervell, molta musculatura i poca intel•ligència. ¿No estarem nosaltres desenvolupant-nos també de manera errònia: molta tècnica, però poca ànima?; ¿una closca gruixuda de capacitats materials, però un cor que s'ha tornat buit? En mig de tantes coses i de tanta aparença, ¿no haurem perdut la capacitat de percebre en nosaltres la veu de Déu, de reconèixer el que és bo, formós i vertader?

—Senyor, Déu nostre, tingueu misericòrdia de nosaltres per tal que entenguem que el desenvolupament veritablement humà és abans en l'ésser que en el tenir.

La nova web d'evangeli.net ja està disponible. Esperem que la distribució dels continguts i les noves funcionalitats facilitin la lectura i meditació de l'Evangeli i el seu comentari.