La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dilluns 29 durant l'any
Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 12,13-21): En aquell temps, (...) Jesús els digué: «Mireu, guardeu-vos de tota ambició de riquesa, perquè ni que algú estigui en l’abundància, la seva vida no depèn dels béns que posseeix» (...).

El desenvolupament humà

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui Jesucrist ens parla del "desenvolupament" genuí de l'home i ens adverteix del perill (fins i tot, ridiculesa) de la cobdícia. Les realitats de la veritat i de l'amor —el nostre autèntic camí— no es troben en el món de les quantitats, sinó que solament podem trobar-les si anem més enllà d'aquest món i entrem en un nou ordre.

Dels dinosaures hom afirma que s'extingiren perquè s'havien desenvolupat erròniament: molta "closca" i poc cervell, molta musculatura i poca intel•ligència. ¿No estarem nosaltres desenvolupant-nos també de manera errònia: molta tècnica, però poca ànima?; ¿una closca gruixuda de capacitats materials, però un cor que s'ha tornat buit? En mig de tantes coses i de tanta aparença, ¿no haurem perdut la capacitat de percebre en nosaltres la veu de Déu, de reconèixer el que és bo, formós i vertader?

—Senyor, Déu nostre, tingueu misericòrdia de nosaltres per tal que entenguem que el desenvolupament veritablement humà és abans en l'ésser que en el tenir.