La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dissabte 2 durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mc 3,20-21): En aquell temps, Jesús va entrar a casa amb els deixebles, i tornà a reunir-s'hi tanta gent, que no els quedava temps ni de menjar. Quan els seus familiars sentiren dir el que passava, hi anaren per endur-se'l, perquè deien: «Ha perdut el seny!».

El "Regne" proclamat pel Crist és Ell mateix

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui s'insinua la sorpresa àdhuc entre els parents del Crist. El seu ministeri causa astorament: per la seva novetat, per la seva autoritat i... perquè exigeix adhesió a Ell mateix. Efectivament, la nova proximitat del "Regne" de la que parla Jesús, i la proclamació de la qual és allò distintiu del seu missatge, aquesta proximitat del tot nova resideix en Ell mateix.

A través de la seva presència i activitat, Déu entra a la història aquí i ara d'un mode totalment nou, com Aquell que obra. Per això ara "s'ha complert el temps"; per això ara és, de manera singular, el temps de la conversió i del penediment, però també el temps jubilar, ja que, en Jesús, Déu ve al nostre encontre. En Ell ara és Déu qui actua i regna; regna segons el mode diví, és a dir, sens poder terrenal, a través de l'amor que arriba "fins a l'extrem", fins la creu.

—Jesús, accepto la vostra invitació a seguir-vos deixant-ho tot. Perquè Vós sou el "tresor", i la comunió amb Vós és la "perla preciosa".

Mons. José Angel Saiz Meneses (fins ara bisbe de Terrassa) va ser el primer bisbe que va acceptar col·laborar amb evangeli.net. Acaba de ser promogut com a Arquebisbe de Sevilla. El comentari del pròxim diumenge ("Diumenge del Bon Pastor") va ser redactat precisament per Mons. Saiz.

Si vols llegir-lo, clica aquí