La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dimarts IV de Pasqua

Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 10,22-30): (...). Jesús es passejava pel recinte del temple sota el pòrtic de Salomó. Llavors els jueus l'envoltaren i li digueren: «Fins quan ens tindràs en la incertesa? Si ets el Messies, digue'ns-ho obertament». Jesús els respongué: «Us ho he dit, però no ho voleu creure. Les obres que jo faig en nom del meu Pare donen testimoni a favor meu (...). Jo i el Pare som u».

Déu Fill

Mn. Antoni CAROL i Hostench (Sant Cugat del Vallès, Barcelona, Espanya)

Avui Jesucrist se'ns presenta amb l'afirmació més agosarada de tots els temps: Ell i el Pare són u. Es revela com a Déu i com el Fill del Pare-Déu. Mai cap altre líder religiós havia mostrat una pretensió tal. Jesús, però, fa les "obres" que només Déu pot realitzar: actua i parla com Déu. La seva "obra" definitiva fou la seva resurrecció pel seu propi poder.

És realment Fill: és Algú vivent que procedeix d'un altre Vivent (el Pare), en igualtat de naturalesa (divina). És pura Filiació-Infinita: es distingeix del Pare (per ser Fill) i s'identifica plenament amb el Pare (perquè és Infinit). És Imatge perfectíssima del Pare, ja que Aquest —com Ésser conscient— es coneix i té una Imatge de Si. També cada home té una imatge de si mateix, però en el cas de Déu és una Imatge infinitament perfecta, tant que és una Persona divina: el Fill que procedeix del Pare per una "generació" intel•lectual.

—Déu meu, em rendeixo davant la vostra infinita bellesa!

La nova web d'evangeli.net ja està disponible. Esperem que la distribució dels continguts i les noves funcionalitats facilitin la lectura i meditació de l'Evangeli i el seu comentari.