La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

3 de Gener (Fèria del temps de Nadal)

Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 1,29-34): L'endemà, Joan veié que Jesús venia cap a ell, i exclamà: «Mireu l'anyell de Déu, el qui treu el pecat del món! (...). He vist que l'Esperit baixava del cel com un colom i es posava damunt d'ell (...) i dono testimoni que aquest és el Fill de Déu».

Jesucrist, "misteri de recapitulació"

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, seguint els Pares de l'Església, podem aplicar la imatge de l'establia de Betlem al cosmos, ferit i desfigurat pel pecat. Jesús, l'ésser del qual és "misteri de recapitulació", no rehabilitat un palau qualsevol. Ell vingué amb vista a restituir a la creació la seva bellesa i dignitat: per això "salten" de goig els àngels.

La terra resta restablerta perquè ella s'obre a Déu, i rep novament la vertadera llum. I, en la sintonia entre voluntat humana i voluntat divina, recupera la seva genuïna dignitat. El Nadal és la festa de la creació renovada ("recapitulada", reordenada vers Déu). El cant dels àngels en la Nit santa s'entén a partir d'aquest context: es tracta de l'expressió d'alegria perquè allò de dalt i allò de baix, cel i terra, es troben novament units; perquè l'home s'ha unit de nou a Déu.

—Jesús, gràcies a Vós, ara àngels i homes cantem junts i, d'aquesta manera, la bellesa del cosmos és expressada en la bellesa del cant de lloança.

La nova web d'evangeli.net ja està disponible. Esperem que la distribució dels continguts i les noves funcionalitats facilitin la lectura i meditació de l'Evangeli i el seu comentari.