La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Un equip de 200 mossens comenta l'Evangeli del dia

Veure altres dies:

Dia litúrgic: 21 de Gener: Santa Agnès, verge i màrtir

Text de l'Evangeli (Mt 13,44-46): En aquell temps, Jesús digué a la gent: «Amb el Regne del cel passa com amb un tresor amagat en un camp: l'home que el troba el torna a amagar i, ple de joia, se'n va a vendre tot el que té i compra aquell camp (….)».

Santa Agnès, verge i màrtir (s. IV)

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI)
(Città del Vaticano, Vaticà)

Avui recordem santa Agnès, una de les famoses joves romanes que han il•lustrat la bellesa genuïna de la fe en el Crist i de l’amistat amb Ell. El seu doble títol de verge i màrtir recorda la totalitat de les dimensions de la santedat. Martiri —per a santa Agnès— volia dir l’acceptació generosa i lliure d’entregar la seva vida jove, en la seva totalitat i sense reserves per tal que l’Evangeli fos anunciat com a veritat i bellesa que il•lumina l’existència. En el martiri de sant Agnès, acceptat amb valentia a l’estadi de Domicià, resplendeix per a sempre la bellesa de pertànyer al Crist sense vacil•lacions, tot confiant-se a Ell.

Amb el martiri Agnès segellà també l’altre element decisiu de la seva vida, la virginitat pel Crist i per l’Església. El do total del martiri es prepara, de fet, amb la decisió conscient, lliure i madura de la virginitat, testimoni de la voluntat de ser totalment del Crist. Si el martiri és un acte heroic final, la virginitat és fruit d’una perllongada amistat amb Jesús, madurada en l’escolta constant de la seva Paraula, en el diàleg de l’oració i en l’encontre eucarístic.

—Agnès, encara jove, havia aprés que esdevenir deixebles del Senyor vol dir estimar-lo tot posant en joc tota l’existència.