La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

1 de Maig: Sant Josep, obrer

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 13,54-58): En aquell temps, Jesús arribà al seu poble i instruïa la gent a la sinagoga. Ells se n'estranyaven i deien: «D'on li vénen, aquesta saviesa i aquests miracles que fa? ¿No és el fill del fuster? (...)».

La dignitat del treball

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, memòria de sant Josep Obrer, considerem teològicament la realitat del treball. La "Bíblia" mostra que el treball pertany a la condició originària de l'home. Quan el Creador plasmà l'home conforme a la seva imatge i semblança, el convidà a treballar la terra... I el mateix Fill de Déu, fent-se semblant en tot a nosaltres, dedicà molts anys a activitats manuals (era el "fill del fuster").

El treball és fonamental per al desenvolupament de l'home i de la societat. S'ha d'organitzar "sempre" dins del ple respecte a la dignitat humana i al servei del bé comú: l'home és subjecte i protagonista del treball. Alhora, és indispensable que l'home no es deixi dominar pel treball, no el pot idolatrar tot pretenent trobar en ell el sentit darrer i definitiu de la vida.

—Cal viure una espiritualitat que ajudi els creients a santificar-se a través del seu treball, tot imitant sant Josep, que cada dia degué proveir amb les seves mans les necessitats de la Sagrada Família.

La nova web d'evangeli.net ja està disponible. Esperem que la distribució dels continguts i les noves funcionalitats facilitin la lectura i meditació de l'Evangeli i el seu comentari.