La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Un equip de 200 mossens comenta l'Evangeli del dia

Veure altres dies:

Dia litúrgic: 26 de Juny: Sant Josepmaria, prevere

Text de l'Evangeli (Lc 5,1-11): En una ocasió, Jesús es trobava vora el llac de Genesaret, i la gent s'apinyava al seu voltant per escoltar la paraula de Déu. Llavors veié dues barques amarrades vora l'aigua; els pescadors n'havien baixat i rentaven les xarxes. Pujà en una de les barques, que era de Simó, li demanà que l'apartés una mica de terra, s'assegué i instruïa la gent de la barca estant. Quan acabà de parlar, digué a Simó: «Tira llac endins i caleu les xarxes per pescar» (...).

Sant Josepmaria, prevere (1902-1975)

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Sant Joan Pau II)
(Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, la celebració de sant Josepmaria ens recorda que la missió dels batejats consisteix a elevar la creu del Crist sobre tota realitat humana, i que va sentir sorgir en el seu interior l’apassionant crida a evangelitzar tots els ambients.

Per a complir, però, una missió tan àrdua cal un incessant creixement interior alimentat per la pregària. Sant Josepmaria fou un mestre de l’oració, que la considerava com una “arma” extraordinària per a redimir el món. Ell recomanava sempre: “Primer, oració; després, expiació; en tercer lloc, molt en tercer lloc, acció”. No és una paradoxa, sinó una veritat perenne: la fecunditat de l’apostolat rau, abans de res, en l’oració i en una vida sacramental intensa i constant. Aquest és, en el fons, el secret de la santedat i del veritable èxit dels sants.

—Que el Senyor, benvolguts germans i germanes, us ajudi a recollir aquesta exigent herència ascètica i missionera. Que us sostingui Maria, a qui el sant fundador invocava com Spes nostra, Sedes Sapientiae, Ancilla Domini.