La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

2 de Febrer: La Presentació del Senyor

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 2,22-40): Quan van complir-se els dies que manava la Llei de Moisès referent a la purificació, portaren Jesús a Jerusalem per presentar-lo al Senyor (...).

Simeó, just i pietós, esperava que Israel seria consolat i tenia el do de l'Esperit Sant (...). Va beneir-los i digué a Maria, la seva mare: «Aquest infant serà motiu que a Israel molts caiguin i molts d'altres s'aixequin; serà una senyera combatuda, i a tu mateixa una espasa et traspassarà l'ànima (...).

Hi havia també una profetessa, Anna (...). Es va presentar en aquell mateix moment i donava gràcies a Déu i parlava de l'infant a tots els qui esperaven que Jerusalem seria alliberada (...).

La Presentació del Senyor al Temple de Jerusalem

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, quaranta dies després del Nadal, Maria i Josep duen el Nen al Temple per a oferir-lo al Senyor. Simeó i Anna, inspirats per Déu, reconeixen en Jesús el Messies tan esperat per Israel i profetitzen sobre Ell. En aquest misteri —senzill i solemne— l'Església celebra el Crist, el Consagrat del Pare, primogènit de la nova humanitat.

La Sagrada Família compleix allò que prescrivia la Llei: purificació de la mare, ofrena del primogènit a Déu i el seu rescat mitjançant un sacrifici. El "missatger de l'Aliança" entra a casa seva i se sotmet a la Llei; va a Jerusalem per a entrar —obeint— a la casa de Déu; ve com el nou "gran sacerdot", compassiu i fidel, per a expiar els pecats del poble. Encara nen, comença a avançar pel camí de l'obediència, que recorrerà fins les últimes conseqüències.

—Maria escolta que una "espasa" de dolor travessarà la seva ànima: la seva missió no acabaria en l'Encarnació, sinó que es completaria amb la seva amorosa participació en la mort del Fill.

La nova web d'evangeli.net ja està disponible. Esperem que la distribució dels continguts i les noves funcionalitats facilitin la lectura i meditació de l'Evangeli i el seu comentari.