La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

3 de Maig: Sant Felip i sant Jaume, apòstols

Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 14,6-14): En aquell temps, Jesús digué a Tomàs: «(...) Si m'heu conegut a mi, també coneixereu el meu Pare». Li diu Felip: «Senyor, mostra'ns el Pare, i no ens cal res més». Jesús li respon: «(...) Qui m'ha vist a mi ha vist el Pare. Creieu-me: jo estic en el Pare i el Pare està en mi; i, si més no, creieu per aquestes obres (...)».

Qui veu el Fill viu el Pare

+ Mn. Antoni ORIOL i Tataret (Vic, Barcelona, Espanya)

Avui davant la petició de Felip de mostrar-nos el Pare, Jesucrist respon des d'una doble perspectiva: qui ha vist Jesús, ha vist el Pare (aspecte inter-personal); i afegeix que el Pare realitza les obres que fa el Fill (aspecte inter-operatiu). Resumidament: l'ésser i l'obrar del Pare és l'ésser i l'obrar de Jesús, i a l'inrevés.

Aquest missatge continua en sentit descendent, tot ampliant-se fins abastar l'àmbit humà, en una doble direcció: activa i orant. Activa: qui creu en Jesús, farà també les seves obres. Orant: tot allò que demanem en el seu nom, Ell ho farà. La primera direcció subratlla la fe ("El qui creu en mi"); la segona l'actuar diví ("Les obres que jo faig").

—Senyor Jesús, introduïu-nos en aquesta infinita relació que, en quant a "terminal", sou Vós, i, en quant "originant", és el vostre Pare! I feu que, bressolats per ella, en l'Esperit Sant, tots els homes siguem genuïnament "nosaltres", sent precisament els uns per als altres.

La nova web d'evangeli.net ja està disponible. Esperem que la distribució dels continguts i les noves funcionalitats facilitin la lectura i meditació de l'Evangeli i el seu comentari.