La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Contemplar l'Evangeli d'avui

Evangeli d'avui + homilía (de 300 paraules)

Diumenge VI(C) de durant l'any

Text de l'Evangeli (Lc 6,17.20-26): En aquell temps, Jesús amb els deixebles baixà de la muntanya i s'aturà en un indret pla. Allí hi havia molts dels seus deixebles i una gran gentada del poble, vinguda de tot el país dels jueus, de Jerusalem i de la costa de Tir i de Sidó. Llavors alçà els ulls cap als seus deixebles i digué: «Feliços els pobres: és vostre el Regne de Déu! Feliços els qui ara passeu fam: Déu us saciarà! Feliços els qui ara ploreu: vindrà dia que riureu! Feliços vosaltres quan, per causa del Fill de l'home, la gent us odiarà, us rebutjarà, us insultarà i denigrarà el nom que porteu! Aquell dia, alegreu-vos i feu festa, perquè la vostra recompensa és gran en el cel. Igualment feien els seus pares amb els profetes.

»Però ai de vosaltres, els rics: ja heu rebut el vostre consol! Ai de vosaltres, els qui ara aneu tips: vindrà dia que passareu fam! Ai de vosaltres, els qui ara rieu: vindrà dia que us doldreu i plorareu! Ai quan tota la gent parlarà bé de vosaltres: igualment feien els seus pares amb els falsos profetes!».

«Alegreu-vos i feu festa»

Mn. Enric RIBAS i Baciana (Barcelona, Espanya)

Avui tornem a viure les benaurances i les “malaurances”: «Feliços vosaltres...», si ara patiu en el meu nom; «Ai de vosaltres...», si ara rieu. La fidelitat a Crist i al seu Evangeli fa que siguem rebutjats, escarnits en els mitjans de comunicació, odiats, com Crist va ser odiat i penjat a la creu. Hi ha qui pensa que és degut a manca de fe, però potser ben mirat és degut a manca de raó. El món no vol pensar ni ser lliure; viu immers en l'anhel de la riquesa, del consum, de l'adoctrinament llibertari que s'omple de paraules vanes, buides on s'enfosqueix el valor de la persona i es befa l'ensenyament de Crist i de l'Església, perquè ara com ara és l'únic pensament que va de debò contra corrent. Amb tot, el Senyor Jesús ens encoratja: «Feliços vosaltres quan, per causa del Fill de l'home, la gent us odiarà, us rebutjarà, us insultarà i denigrarà el nom que porteu! (...). La vostra recompensa és gran en el cel» (Lc 6,22.23).

Joan Pau II, a l'encíclica Fides et Ratio, digué: «La fe mou la raó a sortir del seu aïllament i a apostar, de bon grat, per allò que és bell, bo i veritable». L'experiència cristiana en els seus sants ens mostra la veritat de l'Evangeli i d'aquestes paraules del Sant Pare. Davant un món que es complau en el vici i l'egoisme com a font de felicitat, Jesús mostra un altre camí: la felicitat del Regne de Déu, que el món no pot entendre i que l'odia i la rebutja. El cristià, enmig de les temptacions que li ofereix la “vida fàcil”, sap que el camí és el de l'amor que Crist ens ha mostrat a la creu, el camí de la fidelitat al Pare. Sabem que enmig de les dificultats no podem desanimar-nos. Si cerquem de debò el Senyor, alegrem-nos i fem festa (cf. Lc 6,23).

La nova web d'evangeli.net ja està disponible. Esperem que la distribució dels continguts i les noves funcionalitats facilitin la lectura i meditació de l'Evangeli i el seu comentari.