La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Diumenge 3 (B) de Pasqua

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 24,35-48): «Mireu-me les mans i els peus: sóc jo mateix». En aquell temps, els deixebles contaven el que havia passat pel camí i com l'havien reconegut quan partia el pa. Mentre parlaven d'això, Jesús es presentà enmig d'ells i els va dir: «Pau a vosaltres». Ells, esglaiats i plens de por, es pensaven que veien un esperit. Jesús els digué: «Per què us alarmeu? Per què us vénen al cor aquests dubtes? Mireu-me les mans i els peus: sóc jo mateix. Palpeu-me i mireu. Els esperits no tenen carn i ossos, com veieu que jo tinc. I mentre deia això els va mostrar les mans i els peus. Però com que de tanta alegria no s'ho acabaven de creure i estaven tots sorpresos, els digué: «¿Teniu aquí res per a menjar?». Llavors li van donar un tros de peix a la brasa. El prengué i se'l va menjar davant d'ells.

Després els digué: «Això és el que us vaig dir quan encara era amb vosaltres: ‘Cal que es compleixi tot el que hi ha escrit de mi en la Llei de Moisès, en els Profetes i en els Salms’». Llavors els obrí el cor perquè comprenguessin les Escriptures. Els digué: «Així ho diu l'Escriptura: El Messies ha de patir i ha de ressuscitar el tercer dia d'entre els morts, i cal predicar en nom d'ell a tots els pobles la conversió i el perdó dels pecats, començant per Jerusalem. Vosaltres en sou testimonis».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui veiem una altra vegada Jesús ressuscitat davant dels Apòstols. Ells estan amagats en una casa perquè tenen por. Malgrat que les portes són tancades, el Senyor ressuscitat entra allí. Ells s’esglaien: pensen que veuen un fantasma. Aleshores Jesús els mostra les seves mans i els seus peus, amb les nafres de la crucifixió... Fins i tot va menjar una mica per tal que veieren que havia ressuscitat veritablement.

—Les mans i els peus del Crist estan foradats... Son les seves mans, són els seus peus: no pot ser un altre. Ets tu, Jesús!