La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Dilluns IV (A) de Pasqua

Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 10,11-18): «Jo sóc el bon pastor: conec les meves ovelles». En aquell temps, Jesús parlà així: «Jo sóc el bon pastor. El bon pastor dóna la vida per les seves ovelles. El qui va a jornal, el qui no és pastor ni amo de les ovelles, quan veu venir el llop les abandona i fuig; llavors el llop se n'apodera i les dispersa. És que ell va a jornal i tant se li'n dóna de les ovelles. Jo sóc el bon pastor: conec les meves ovelles, i elles em coneixen a mi, tal com el Pare em coneix, i jo conec el Pare. A més, jo dono la vida per les ovelles.

Encara tinc altres ovelles que no són d'aquest ramat, i també les he de guiar. Elles escoltaran la meva veu, i hi haurà un sol ramat i un sol pastor. El Pare m'estima, perquè dono la vida i després la recobro. Ningú no me la pren, sóc jo qui la dono lliurement. Tinc poder de donar-la i tinc poder de recobrar-la; aquest és el manament que he rebut del meu Pare».

Il·lustració: Mn. Lluís Raventós Artés

Avui Jesús diu que ens coneix perquè Ell és per a nosaltres un “bon pastor”. Som afortunats! Tenim un Déu que ens vol a cadascú pel nostre propi nom, ens ha atorgat un àngel de la guarda per a protegir-nos. Déu, el nostre pastor tan bo, ha lliurat la seva vida per tal d’obrir-nos les portes del cel.

—El cel és la casa del Pare: allí només s’hi pot estar amb veritable amor. Jesús ens condueix vers aquest camí d’amor amb el seu exemple i els seus ensenyaments, amb el sacrifici de la seva vida.