La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Dilluns 4 (B i C) de Pasqua

Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 10,1-10): «Les ovelles escolten la seva veu; crida les que són seves, cada una pel seu nom». En aquell temps, Jesús parlà així: «Us ho ben asseguro: el qui no entra per la porta al corral de les ovelles, sinó que salta per un altre indret, és un lladre i un bandoler. El qui entra per la porta és el pastor de les ovelles: a ell, el guarda li obre la porta, i les ovelles escolten la seva veu; crida les que són seves, cada una pel seu nom, i les fa sortir. Quan les té totes a fora, camina al seu davant, i elles el segueixen, perquè reconeixen la seva veu. Però si és un estrany, en comptes de seguir-lo en fugen, perquè no reconeixen la veu dels estranys. Jesús els va proposar aquesta comparació, però ells no van entendre de què els parlava.

Per això Jesús continuà: «Us ho ben asseguro: jo sóc la porta de les ovelles. Tots els qui han vingut abans de mi eren lladres i bandolers, però les ovelles no se'ls escoltaven. Jo sóc la porta: els qui entrin per mi se salvaran, podran entrar i sortir lliurement i trobaran pasturatges. El lladre només ve per robar, matar i fer destrossa; jo he vingut perquè les ovelles tinguin vida, i en tinguin a desdir».

Il·lustració: + Sr. Josep Lluís Martínez i Picañol (Picanyol)

Avui, una altra vegada, Jesucrist ens diu que Déu és el nostre Pare. I com tots els papàs d’aquesta vida, Ell ens crida a cadascú pel nostre nom propi. Davant d’ell no som un més. Jesús, a més, ens adverteix dels falsos pastors: són aquells que no ens diuen la veritat ni ens donen bon exemple. Jesús ens defensa dels “llops”.

—A la vida ens trobarem lladres i saltejadors: no hem de fer-los cas. —Jesús, vull escoltar-te; Tu ets la porta del cel.