La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Dimarts 4 de Pasqua

Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 10,22-30): «Jo i el Pare som u». Se celebrava a Jerusalem la festa de la Dedicació. Era l'hivern. Jesús es passejava pel recinte del temple sota el pòrtic de Salomó. Llavors els jueus l'envoltaren i li digueren: «Fins quan ens tindràs en la incertesa? Si ets el Messies, digue'ns-ho obertament». Jesús els respongué: «Us ho he dit, però no ho voleu creure. Les obres que jo faig en nom del meu Pare donen testimoni a favor meu, però vosaltres no creieu, perquè no sou de les meves ovelles. Les meves ovelles escolten la meva veu. Jo les conec, i elles em segueixen. Jo els dono vida eterna: mai no es perdran, i ningú no me les arrencarà de les mans. Allò que el Pare m'ha donat val més que tot, i ningú no podrà arrencar res de les mans del meu Pare. Jo i el Pare som u».

Il·lustració: + Sr. Josep Lluís Martínez i Picañol (Picanyol)

Avui veiem Jesús al Temple de Jerusalem. Alguns jueus li pregunten si Ell és el Messies, el Salvador. Jesucrist es lamenta de què no creuen en Ell. Ja ha fet molts miracles amb el poder que li concedeix el seu Pare Déu: però ni així li fan cas.

—Jesús diu que Ell i el Pare són u: és el moment en què Jesucrist es declara obertament com a Déu. I no volgueren creure en Ell, malgrat els miracles. Creus tu? Però no oblidis una cosa: per a tenir confiança en Déu cal parlar amb Ell; hem de pregar!