La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Divendres 1 de Quaresma

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 5,20-26): Jesús digué als seus deixebles: «Jo us dic que, si no sou més justos que els mestres de la Llei i els fariseus, no entrareu pas al Regne del cel». En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «Jo us dic que, si no sou més justos que els mestres de la Llei i els fariseus, no entrareu pas al Regne del cel. Ja sabeu que es va dir als antics: ‘No matis, i el qui mati serà condemnat pel tribunal’. Doncs jo us dic: El qui s'irriti amb el seu germà serà condemnat pel tribunal; el qui l'insulti serà condemnat pel Sanedrí, i el qui el maleeixi acabarà al foc de l'infern.

»Per això, si en el moment de presentar la teva ofrena a l'altar, allí et recordes que el teu germà té alguna cosa contra tu, deixa allí mateix, davant l'altar, la teva ofrena i vés primer a fer les paus amb el teu germà; ja tornaràs després a presentar la teva ofrena. Afanya't a arribar a un acord amb el qui et vol denunciar, mentre vas amb ell camí del tribunal, no sigui cas que et posi en mans del jutge, i el jutge en mans dels guardes, i et tanquin a la presó. T'ho asseguro: no en sortiràs que no hagis pagat fins l'últim cèntim».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui apareixen una altra vegada els escribes i els fariseus. El que Jesús diu d’ells és molt fort! Crist és Déu i pot llegir el que realment hi ha als nostres cors. Els escribes i fariseus eren creients que es distingien per complir minuciosament molts preceptes. Complien i complien, però llurs cors no estimaven...

—Siguem sincers i examinem els nostres cors, no sigui que caiguem en la simulació (“compleixo-i-menteixo”) típic d’aquella gent que tant indignava a Jesucrist.