La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Diumenge XIV (A) de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 11,25-30): «Veniu a mi tots els qui esteu cansats i afeixugats, i jo us faré reposar. Accepteu el meu jou i feu-vos deixebles meus, que sóc benèvol i humil de cor, i trobareu el repòs». En aquell temps, Jesús digué: «T'enalteixo, Pare, Senyor del cel i de la terra, perquè has revelat als senzills tot això que has amagat als savis i entesos. Sí, Pare, així t'ha plagut de fer-ho. El Pare ho ha posat tot a les meves mans. Ningú no coneix el Fill, fora del Pare, i ningú no coneix el Pare, fora del Fill i d'aquells a qui el Fill el vol revelar.

»Veniu a mi tots els qui esteu cansats i afeixugats, i jo us faré reposar. Accepteu el meu jou i feu-vos deixebles meus, que sóc benèvol i humil de cor, i trobareu el repòs, perquè el meu jou és suau, i la meva càrrega, lleugera».

Il·lustració: Francesc Badia

Avui Jesús ens sorprèn: ens promet repòs si “carreguem” el seu “jou”, és a dir, les exigències del seu camí. Però ningú no vol sentir parlar de jous ni d’obligacions... Aleshores? «El meu jou és suau, i la meva càrrega, lleugera». No li manca raó!

—Ell ha estat el primer en carregar la Creu (estalviant-nos força pes). Ell ens ajuda a portar aquest “pes”. En tot cas: ¿és possible estimar sense esforç? Els savis i prepotents mundans no ho entenen!