La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Dijous 14 de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 10,7-15): Jesús digué als seus Apòstols: «Pel camí prediqueu dient: ‘El Regne del cel és a prop’». En aquell temps, Jesús digué als seus Apòstols: «Pel camí prediqueu dient: ‘El Regne del cel és a prop’. Cureu malalts, ressusciteu morts, purifiqueu leprosos, traieu dimonis; de franc ho heu rebut, doneu-ho també de franc. No us emporteu cap moneda: ni d'or, ni de plata, ni de coure; no prengueu sarró per al camí, ni dos vestits, ni sandàlies, ni bastó. El qui treballa, bé es mereix que el mantinguin. Quan entreu en una vila o en un poble, busqueu si hi ha algú digne de rebre-us i quedeu-vos-hi fins que deixeu aquell lloc. Quan entreu a la casa, saludeu els qui hi habiten; si la casa n'és digna, que rebi la pau que li desitgeu, i si no n'és digna, que la pau torni a vosaltres. Si no us acullen ni escolten les vostres paraules, sortiu d'aquella casa i d'aquella població i espolseu-vos la pols dels peus. Us asseguro que el dia del judici serà més suportable per a Sodoma i Gomorra que per a aquella població».

Il·lustració: + Sr. Josep Lluís Martínez i Picañol (Picanyol)

Avui aprofundim en la “missió d’apòstol”. Què haig de fer? «Cureu malalts, ressusciteu morts, purifiqueu leprosos, traieu dimonis». Això sembla difícil i, fins i tot, “passat de moda”. De cap de les maneres! Jesús parla a tots i per a tots els temps.

—Llegim les paraules del Crist en clau de volta moral. «Cureu»: animem-nos i dialoguem amb els qui pateixen moralment; «Ressusciteu»: guiem, acompanyem envers la Gràcia de Déu (Sagraments); «Purifiqueu»: irradiem bon ambient, elevem la temperatura; «Traieu dimonis»: donem exemple i dialoguem tot mostrant els camins de la veritat i del bé, i, així, alliberar-nos dels lligams diabòlics (a vostès, “massa de moda”).