La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Divendres 14 de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 10,16-23): Jesús digué als seus apòstols: «Mireu, jo us envio com ovelles enmig de llops: sigueu astuts com les serps i innocents com els coloms». En aquell temps, Jesús digué als seus apòstols: «Mireu, jo us envio com ovelles enmig de llops: sigueu astuts com les serps i innocents com els coloms. Aneu alerta amb la gent: per causa meva us portaran als tribunals i us assotaran a les sinagogues, i us conduiran davant els governadors i els reis perquè doneu testimoni davant d'ells i davant els pagans. Quan us hi portin no us preocupeu del que haureu de dir ni de com parlareu: en aquell moment direu allò que us serà inspirat, perquè no sereu vosaltres qui parlareu, sinó que l'Esperit del vostre Pare parlarà per mitjà vostre.

»Un germà portarà a la mort el seu germà, i un pare, el seu fill; els fills es rebel·laran contra els pares i els mataran. Tothom us odiarà per causa del meu nom. Però el qui es mantindrà ferm fins a la fi se salvarà. Quan us persegueixin en una població, fugiu cap a una altra. Us asseguro que no acabareu de recórrer totes les poblacions d'Israel abans que vingui el Fill de l'home».

Il·lustració: + Sr. Josep Lluís Martínez i Picañol (Picanyol)

Avui el Senyor ens anticipa que el camí de l’apòstol no és un “camí de roses”. L’exemple i la paraula de l’apòstol desvetllen les consciències. Però el “panxacontenta” i el “penques” (que critica la religió mentre viu de la “trampa”) solen rebotar-se. Les ànimes senzilles escolten i agraeixen; altres, en canvi, reaccionen contra l’apòstol.

—Si Jesús ho patí, ¿no ens ha de succeir també a nosaltres? Per tant, prudents per a no provocar incendis (evitar discussions); senzills per apagar incendis (l’alegria que desarma). En qualsevol cas, «no us preocupeu» perquè Jesús no camina lluny.