La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Dissabte 15 de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 12,14-21): Els fariseus prengueren l'acord de fer morir Jesús. Quan Ell ho va saber, se n'anà d'allí. El va seguir molta gent, i Ell els va curar tots. En aquell temps, els fariseus prengueren l'acord de fer morir Jesús. Quan Ell ho va saber, se n'anà d'allí. El va seguir molta gent, i Ell els va curar tots, però els manà severament que no el descobrissin. Així es va complir allò que havia anunciat el profeta Isaïes: «Aquí teniu el meu servent, que jo he escollit, el meu estimat, en qui m'he complagut. Posaré damunt d'ell el meu Esperit perquè porti la justícia a les nacions. No disputarà ni alçarà la veu, no la farà sentir pels carrers. No trencarà la canya esquerdada ni apagarà el ble que vacil·la fins que faci triomfar la justícia. I les nacions posaran l'esperança en el seu nom».

Il·lustració: Francesc Badia

Avui veiem com Jesús “triomfa” («el va seguir molta gent») enmig d’un ambient de rebuig. És admirable el capteniment del Senyor: malgrat el dolor i les contrarietats «els va curar tots». Paradoxa? Transformar el mal en bé: heus ací la Redempció. El profeta Isaïes, uns 700 anys abans, profetitzà que «no disputarà ni alçarà la veu, no la farà sentir pels carrers. No trencarà la canya esquerdada...».

—A l’hora suprema —a la Creu— trobem la mateixa reacció: mentre uns l’insultaven sense parar, Jesús demanava perdó per a tots i “guarí” al qui li demanà ajut (saps qui era?).