La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Divendres 18 de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 16,24-28): «Qui vulgui salvar la seva vida, la perdrà, però el qui la perdi per mi, la trobarà. Què en trauria l'home de guanyar tot el món si perdia la vida?». En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «Si algú vol venir amb mi, que es negui a ell mateix, que prengui la seva creu i que em segueixi. Qui vulgui salvar la seva vida, la perdrà, però el qui la perdi per mi, la trobarà. Què en trauria l'home de guanyar tot el món si perdia la vida? Què no donaria l'home a canvi de la seva vida? Perquè el Fill de l'home ha de venir amb els seus àngels en la glòria del seu Pare, i llavors pagarà a cadascú segons les seves obres. Us asseguro que alguns dels qui són aquí no moriran sense haver vist el Fill de l'home venint en el seu Regne».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui Jesús ens parla de la “vida” i de la “Vida”. I doncs? La “vida” té sentit en funció de la “Vida” en majúscula (l’eternitat). És una idea molt útil per als nostres temps, tan donats a perdre el cap anant rere de l’última moda. El problema és que les modes arriben i marxen... i un corre el risc de viure de la moda sense deixar història personal.

—També nosaltres marxem. Però si un viu a la moda..., li serà incòmode presentar-se davant la “Vida” sense “currículum vitae”.