La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Dissabte 18 de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 17,14-20): Un home es va acostar a Jesús, s'agenollà davant d'ell i li digué: «Senyor, tingues pietat del meu fill, que és epilèptic i pateix molt». En aquell temps, un home es va acostar a Jesús, s'agenollà davant d'ell i li digué: «Senyor, tingues pietat del meu fill, que és epilèptic i pateix molt: sovint cau al foc o a l'aigua. L'he portat als teus deixebles, però no l'han pogut curar». Jesús digué: «Generació descreguda i esgarriada! Fins quan hauré d'estar amb vosaltres? Fins quan us hauré de suportar? Porteu-me el noi aquí». Aleshores Jesús increpà el dimoni, que va sortir del noi, i el noi quedà curat des d'aquell mateix moment.

Quan van ser sols, els deixebles anaren a trobar Jesús i li preguntaren: «Per què nosaltres no l'hem pogut treure?». Ell els respongué: «Per la vostra poca fe. Us ho asseguro: només que tinguéssiu fe com un gra de mostassa, si dèieu a aquesta muntanya: Vés-te'n allà, se n'hi aniria. Res no us seria impossible».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui, l’Evangeli ens transmet un detall molt important que, a voltes, passa desapercebut. Aquell home accedí a Jesucrist tot agenollant-se. Segons els llocs, no està de moda “agenollar-se”. Curiós! Hem perdut aquest saludable hàbit, totalment exclusiu dels éssers humans. De fet, l’home mai és tan home com quan s’agenolla.

—Conclusió: aquell pare aconseguí immediatament allò que demanava de genolls estant. És clar!, quan tractem Déu com a Déu, aleshores permetem que Déu actuï com a Déu.