La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Dilluns 20 de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 19,16-22): Un jove anà a trobar Jesús i va preguntar-li: «Mestre, quina cosa bona haig de fer per a obtenir la vida eterna?». En aquell temps, un jove anà a trobar Jesús i va preguntar-li: «Mestre, quina cosa bona haig de fer per a obtenir la vida eterna?». Jesús li digué: «Per què em preguntes sobre el que és bo? Un de sol és bo. Si vols entrar a la vida, guarda els manaments». Ell li preguntà: «Quins?». Jesús li respongué: «No matis, no cometis adulteri, no robis, no acusis ningú falsament, honra el pare i la mare, i estima els altres com a tu mateix». El jove li va dir: «Tot això ja ho he complert. Què em falta encara?». Jesús li respongué: «Si vols ser perfecte, vés, ven tot el que tens i dóna-ho als pobres, i tindràs un tresor al cel. Després vine i segueix-me». Quan aquell jove va sentir aquestes paraules, se n'anà tot trist, perquè tenia molts béns.

Il·lustració: Pili Piñero

Avui l’Evangeli ens presenta el diàleg entre Jesucrist i el jove ric. En moltes ocasions, aquest jove som nosaltres mateixos. D’una banda, sentim l’ànsia de felicitat eterna. ¿Pot ser “total” la felicitat si hom no té un horitzó d’eternitat? Si la meva felicitat s’acabarà d’aquí uns anys, ni que siguin força anys, aleshores... Per això a aquell jove li preocupava la vida eterna.

—D’una altra banda, ens costa “deixar anar llast”. Volem ser eterns, però aferrats als bens terrenals. I, com es resol aquesta “equació”? Escoltem què hi diu el Crist!