La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Diumenge XXI (A) de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 16,13-20): Jesús preguntava als seus deixebles: «Qui diu la gent que és el Fill de l'home?». Ells respongueren: «Uns diuen que és Joan Baptista; d'altres, Elies; d'altres, Jeremies o algun dels profetes». En aquell temps, Jesús va arribar a la regió de Cesarea de Filip, i preguntava als seus deixebles: «Qui diu la gent que és el Fill de l'home?». Ells respongueren: «Uns diuen que és Joan Baptista; d'altres, Elies; d'altres, Jeremies o algun dels profetes». Ell els pregunta: «I vosaltres, qui dieu que sóc?». Simó Pere li respongué: «Tu ets el Messies, el Fill del Déu viu». Llavors Jesús li va dir: «Feliç de tu, Simó, fill de Jonàs: això no t'ho han revelat els homes, sinó el meu Pare del cel! I jo et dic que tu ets Pere, i sobre aquesta pedra edificaré la meva Església, i les forces del reialme de la mort no la podran dominar. Et donaré les claus del Regne del cel; tot allò que lliguis a la terra quedarà lligat al cel, i tot allò que deslliguis a la terra quedarà deslligat al cel». Després va manar als seus deixebles que no diguessin a ningú que Ell era el Messies.

Il·lustració: Pau Morales

Avui veiem que fa segles passava el mateix que en les nostres temps: tot el món opina sobre Jesucrist, malgrat que molts no en tinguin ni idea. Qui més qui menys, qualsevol s’atreveix a dir quelcom sobre Jesús. Quantes rucades som capaços de dir quan no conreem la fe o quan ens allunyem de l’Església!

—“Dir per a dir” o “dir el que diuen els altres” no serveix per a res. Per això Jesús ens pregunta, en concret: «I vosaltres, qui dieu que sóc?».