La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Dijous 21 de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 24,42-51): Jesús digué als seus deixebles: «Vetlleu, doncs, perquè no sabeu quin dia vindrà el vostre Senyor (...). Estigueu a punt també vosaltres, perquè el Fill de l'home vindrà a l'hora menys pensada». En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «Vetlleu, doncs, perquè no sabeu quin dia vindrà el vostre Senyor. Prou que ho compreneu: si l'amo de la casa hagués sabut a quina hora de la nit havia de venir el lladre, hauria vetllat i no hauria permès que li entressin a casa. Per això, estigueu a punt també vosaltres, perquè el Fill de l'home vindrà a l'hora menys pensada. ¿Qui és el servent fidel i assenyat a qui l'amo ha confiat la gent de casa seva perquè els doni l'aliment al temps degut? Feliç aquell servent que l'amo, quan arriba, troba que ho fa així! Us asseguro que li confiarà tots els seus béns. Però si aquell servent era dolent i es deia: ‘El meu amo tarda’, i començava a pegar als seus companys, i se n'anava a menjar i beure amb els embriacs, vindrà l'amo el dia que menys s'ho espera i a l'hora que ell no sap; el castigarà i li farà compartir la sort dels malvats. Allà hi haurà els plors i el cruixit de dents».

Il·lustració: Mn. Lluís Raventós Artés

Avui el Senyor ens parla d’una cosa en la que tendim a no pensar... Amb freqüència hom es pregunta: què vull? I, nogensmenys, és fonamental preguntar-se: per a què visc?, quin és el meu destí? No ens adormim! No diguem «el meu amo tarda», perquè per a tots acaba arribant el Senyor.

—Els “plors i el cruixit de dents” representa el perill d’adormir-se i arribar tard. En un món allunyat de Déu i, per tant, de l’amor, es passa fred, fins el punt de causar el “cruixit de dents”.