La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Divendres 23 de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 6,39-42): Jesús digué als seus deixebles aquest proverbi: «Com li pots dir: ‘Germà, deixa'm que et tregui la brossa de l'ull’, si tu no veus la biga del teu?». En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles aquest proverbi: «¿És que un cec pot guiar un altre cec? ¿No cauran tots dos al clot? El deixeble no és més que el mestre; però tot deixeble, un cop instruït, serà com el seu mestre. Com és que veus la brossa a l'ull del teu germà i no t'adones de la biga que hi ha en el teu? Com li pots dir: ‘Germà, deixa'm que et tregui la brossa de l'ull’, si tu no veus la biga del teu? Hipòcrita, treu primer la biga del teu ull i llavors hi veuràs prou clar per a treure la brossa de l'ull del teu germà».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui escoltem la paràbola del cec que guia un altre cec... Tots dos cauran alhora en el mateix clot. Molt actual!: vivim una època en què anem de “valents” per la vida, però força esclaus de les modes (robes, joguines, cotxes...). Per a esdevenir un líder capaç d’ajudar els altres, convé ser “crític” i exigent amb un mateix.

—«Si no tens un amic que et corregeixi, paga un enemic per tal que ho faci».