La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Dissabte 23 de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 6,43-49): Jesús digué als seus deixebles: «No hi ha cap arbre bo que doni fruits dolents ni cap arbre dolent que doni fruits bons». En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «No hi ha cap arbre bo que doni fruits dolents ni cap arbre dolent que doni fruits bons. Cada arbre es coneix pel seu fruit: no es cullen figues dels cards ni es veremen raïms de les bardisses. L'home bo, del bon tresor del seu cor, en treu la bondat, i l'home dolent, del seu tresor dolent, en treu el mal. Perquè del que sobreïx del cor, en parla la boca.

»Per què em dieu ‘Senyor, Senyor’, i no feu el que jo dic? Jo us diré a qui s'assembla tothom qui ve a escoltar les meves paraules i les compleix. S'assembla a un home que construïa una casa; va cavar i va enfondir fins que assentà el fonament sobre roca. Quan vingué la inundació, el riu va envestir contra aquella casa, però no la pogué somoure, perquè estava ben edificada. Però el qui escolta les meves paraules i no les compleix, s'assembla a un home que va construir una casa al pla de terra, sense fonaments. El riu la va envestir, i de seguida es va ensorrar: la destrucció d'aquella casa fou completa».

Il·lustració: Mn. Lluís Raventós Artés

Avui llegim un “clàssic” de la predicació de Jesús: «Cada arbre es coneix pel seu fruit». Així és la vida! Amb el pas del temps apareixen els resultats d’allò que cadascú ha anat sembrant. On poso els fonaments de la meva existència? Mentre fa bon temps tots riuen. Però, ¿i si s’aixequen els vents i les pluges? Uns romanen ferms; altres s’esfondren.

—No puc pretendre que sempre faci “bon temps”. El que sí puc pretendre es posar Déu com a fonament de la meva vida.