La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Divendres 25 de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 9,18-22): Jesús els preguntà: «I vosaltres, qui dieu que sóc?». Pere li respongué: «El Messies de Déu». Una vegada que Jesús feia pregària en un lloc apartat, els seus deixebles eren amb Ell. Llavors els preguntà: «Qui diu la gent que sóc jo?». Ells respongueren: «Uns diuen que ets Joan Baptista; d'altres, que ets Elies; d'altres, que ha ressuscitat un dels antics profetes». Ell els preguntà: «I vosaltres, qui dieu que sóc?». Pere li respongué: «El Messies de Déu». Però Ell els manà severament que no ho diguessin a ningú. Jesús afegí: «Cal que el Fill de l'home pateixi molt. Els notables, els grans sacerdots i els mestres de la Llei l'han de rebutjar, ha de ser mort i ha de ressuscitar el tercer dia».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui, igual que en temps de Jesús, es diuen moltes coses sobre Ell: «Uns diuen que ets Joan Baptista; d'altres, que ets Elies...». El mateix sobre l’Església i el Papa (que si s’ha d’obrir més; que si hauria de callar; que són coses del passat...). Hi ha opinions per a tots els gustos! (com si es tractés de fer ciència ficció). Davant de Déu, no hauríem de cercar més i opinar menys? Què còmode és opinar sobre Jesucrist sense seguir les seves petjades!

—Però, quan Jesús et pregunti a tu, en concret: —Tu, què dius de mi?, aleshores, què respondràs? O davant dels altres, què en dius d’Ell?