La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Diumenge XXVI (A) de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 21,28-32): «Vingué Joan per encaminar-vos a fer el que Déu vol, però no el vau creure». En aquell temps, Jesús digué als grans sacerdots: «Què us en sembla? Un home tenia dos fills. Va anar a trobar el primer i li va dir: ‘Fill, vés avui a treballar a la vinya’. Ell li va respondre: ‘No hi vull anar’. Però després se'n penedí i va anar-hi. Aquell home anà a trobar el segon i li digué el mateix. Ell va respondre: ‘De seguida, senyor’. Però no hi va anar.

»Quin d'aquests dos va fer la voluntat del pare?». Li responen: «El primer». Jesús els diu: «Us asseguro que els publicans i les prostitutes us passen al davant en el camí cap al Regne de Déu. Perquè vingué Joan per encaminar-vos a fer el que Déu vol, però no el vau creure. Els publicans i les prostitutes sí que el van creure; en canvi, vosaltres, ni després de veure això, no us heu penedit ni l'heu cregut».

Il·lustració: Francesc Badia

Avui, Jesucrist segueix parlant amb els sacerdots i ancians del Temple. Els amonesta per llur falta de fe. No confien en Jesucrist, no creuen que Jesús pugui ser Déu que s’ha fet home per a salvar-nos.

Joan Baptista havia advertit que ja havia arribat Jesús el Messies. A més, Jesús realitzà miracles i predicà una ensenyança molt santa..., però no volen ni escoltar-lo ni creure’l. No volen!

—Els teus pares avui ocupen el lloc de Joan: ells preguen per a tu, ells et parlen de Jesús, ells t’ajuden a resar. Segueixes els seus consells?