La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Dimecres 26 de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 9,57-62): Mentre Jesús i els seus deixebles feien camí, un li digué: «Et seguiré arreu on vagis». Jesús li respongué: «Les guineus tenen caus, i els ocells, nius, però el Fill de l'home no té on reposar el cap». En aquell temps, mentre Jesús i els seus deixebles feien camí, un li digué: «Et seguiré arreu on vagis». Jesús li respongué: «Les guineus tenen caus, i els ocells, nius, però el Fill de l'home no té on reposar el cap». A un altre li digué: «Segueix-me». Ell respongué: «Senyor, deixa'm anar primer a enterrar el meu pare». Jesús li contestà: «Deixa que els morts enterrin els seus morts; tu vés i anuncia el Regne de Déu». Un altre li digué: «Et seguiré, Senyor, però primer deixa'm anar a dir adéu als de casa meva». Jesús li va respondre: «Ningú que mira enrere quan ja té la mà a l'arada no és bo per al Regne de Déu».

Il·lustració: + Sr. Josep Lluís Martínez i Picañol (Picanyol)

Avui seguim viatjant amb Jesús cap a Jerusalem. Pel camí, després de patir el rebuig d’un poble de samaritans, surten a l’encontre algunes persones que volen seguir el Mestre. Aparentment Jesucrist imposa condicions molt dures. Potser no n’hi hagi per tant!

—¿No serà que la mateixa vida té les seves exigències? ¿Qui pot tenir “cau” etern en aquesta vida? ¿No és cert que a vegades perdem el temps amb “coses de morts”, és a dir, coses inútils? ¿Pot un llançar-se a formar una família, una empresa... i després fer-se enrere?