La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Divendres 26 de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 10,13-16): Jesús digué: «Ai de tu, Corazín! Ai de tu, Betsaida! Si a Tir i a Sidó s'haguessin fet els miracles que vosaltres heu vist, ja fa temps que, en senyal de penediment, s'haurien assegut a la cendra, s'haurien posat vestits de sac i s'haurien convertit». En aquell temps, Jesús digué: «Ai de tu, Corazín! Ai de tu, Betsaida! Si a Tir i a Sidó s'haguessin fet els miracles que vosaltres heu vist, ja fa temps que, en senyal de penediment, s'haurien assegut a la cendra, s'haurien posat vestits de sac i s'haurien convertit. Per això, el judici serà més suportable per a Tir i Sidó que per a vosaltres. I tu, Cafarnaüm, ¿et creus que seràs enaltida fins al cel? Al país dels morts, baixaràs! Qui us escolta a vosaltres, m'escolta a mi. Qui no fa cas de vosaltres, no fa cas de mi, i qui no fa cas de mi, no fa cas del qui m'ha enviat».

Il·lustració: + Sr. Josep Lluís Martínez i Picañol (Picanyol)

Avui veiem Jesús dirigir la seva mirada envers aquelles ciutats de Galilea que havien estat objecte de la seva sol·licitud i en les que Ell havia predicat i realitzat les obres del Pare. En cap altre lloc com a Corazín, Betsaida i Cafarnaüm havia predicat i fet miracles. La sembra havia estat abundant, però la collita no fou bona. Ni Jesús els pogué convèncer...!

—Ni Jesús pogué convèncer-los...! Quin misteri, el de la llibertat humana: podem dir “NO” a Déu.