La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Dimarts 28 de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 11,37-41): Quan Jesús hagué acabat de parlar, un fariseu va convidar-lo a menjar a casa seva. Jesús hi anà i es posà a taula. El fariseu es va estranyar quan veié que no s'havia rentat ritualment abans de dinar. En aquell temps, quan Jesús hagué acabat de parlar, un fariseu va convidar-lo a menjar a casa seva. Jesús hi anà i es posà a taula. El fariseu es va estranyar quan veié que no s'havia rentat ritualment abans de dinar. El Senyor li digué: «Vosaltres, els fariseus, purifiqueu per fora copes i plats, però per dins sou plens de rapacitat i dolenteria. Insensats! El qui ha fet el defora, ¿no ha fet també el dedins? Doneu com a almoina allò que hi ha a les copes i als plats, i llavors sí que tot us quedarà purificat».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui el Mestre, que no té manies, està menjant amb un fariseu. Jesús és amic de tots. I, com un bon amic, no es calla les coses i denuncia els vicis: «Vosaltres, els fariseus, purifiqueu per fora copes i plats, però per dins sou plens de rapacitat i dolenteria».

—Aquesta denúncia segueix vigent també per a nosaltres. Nosaltres? Doncs sí! Heus ací alguns dels nostres esports favorits: “allò políticament correcte”, “llançar la pedra i amagar la mà”... El “com” sense donar importància al “què”. Et sona?