La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Dimecres 28 de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 11,42-46): «Ai de vosaltres, fariseus, que pagueu el delme de la menta, de la ruda i de qualsevol llegum, però deixeu de banda la justícia i l'amor de Déu! Havíeu de complir això, sense passar per alt allò altre». En aquell temps, el Senyor digué: «Ai de vosaltres, fariseus, que pagueu el delme de la menta, de la ruda i de qualsevol llegum, però deixeu de banda la justícia i l'amor de Déu! Havíeu de complir això, sense passar per alt allò altre. Ai de vosaltres, fariseus, que us agrada d'ocupar els primers seients a les sinagogues i que la gent us saludi a les places! Ai de vosaltres, que sou com sepulcres que no es veuen, i la gent, sense saber-ho, hi passa pel damunt! Un mestre de la Llei li digué: «Mestre, amb això que dius ens ofens també a nosaltres». Jesús respongué: «Ai de vosaltres també, mestres de la Llei, que feu portar a la gent càrregues insuportables, però vosaltres no les toqueu ni amb un sol dit!».

Il·lustració: Francesc Badia

Avui, el Diví Pastor es queixa d’aquells “falsos pastors” —fariseus i doctors de la Llei— perquè feien i complien, però no estimaven. Jesús, el Bon Pastor, se situa al capdavant del ramat. D’igual manera, els bons pares han de ser un bon model: l’exemple arrossega; els bons educadors s’esforcen en viure les virtuts que ensenyen. Això és coherència. No solament amb un dit, sinó posant-hi la vida.

—Menys teories i més fets!: les ànimes grans són grans perquè en les coses menudes hi posen amor.