La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Dijous 28 de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 11,47-54): El Senyor digué: «Ai de vosaltres, que construïu monuments sepulcrals als profetes que els vostres pares van matar! (...). Us ho asseguro: Déu en demanarà comptes a aquesta generació». En aquell temps, el Senyor digué: «Ai de vosaltres, que construïu monuments sepulcrals als profetes que els vostres pares van matar! Així demostreu que esteu d'acord amb el que ells van fer: els vostres pares van matar els profetes, i vosaltres construïu monuments que els recordin! Per això la mateixa saviesa de Déu ha dit: ‘Els enviaré profetes i apòstols, i ells en mataran i perseguiran’. Però Déu demanarà comptes a aquesta generació de la sang de tots els profetes, vessada des de la creació del món, des de la sang d'Abel fins a la de Zacaries, mort entre l'altar i el santuari. Us ho asseguro: Déu en demanarà comptes a aquesta generació. Ai de vosaltres, mestres de la Llei, que reteniu la clau del coneixement de Déu: vosaltres no hi heu entrat i heu tancat la porta als qui volien entrar-hi!».

Quan Jesús va sortir d'allà, els mestres de la Llei i els fariseus començaren a tenir-li una rancúnia terrible i miraven de fer-lo parlar sobre moltes qüestions, parant-li trampes per agafar-lo en alguna resposta comprometedora.

Il·lustració: Francesc Badia

Avui, el nostre Déu silenciós alça la veu més que mai. Quin esbronc! I això que Déu porta la discreció en el seu ADN. A l’altra banda estan els de sempre: fariseus, doctors de la Llei i altres líders que —tot mantenint la façana de persones honorables— s’aprofiten de la gent senzilla. Jesús no pot amb això! La seva indignació explota en paraules severíssimes.

—Déu no se les calla, malgrat que això li surti car: «començaren a tenir-li una rancúnia terrible». Mai et desanimis; Déu és a favor nostre. Més encara: Jesús ressuscitat té l’última paraula!