La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Dissabte 28 de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 12,8-12): «Tot aquell qui parlarà contra el Fill de l'home serà perdonat, però el qui haurà blasfemat contra l'Esperit Sant no serà perdonat». En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «Jo us dic: A tot aquell qui em reconegui davant els homes, també el Fill de l'home el reconeixerà davant els àngels de Déu. Però el qui em negui davant els homes, serà negat davant els àngels de Déu. Tot aquell qui parlarà contra el Fill de l'home serà perdonat, però el qui haurà blasfemat contra l'Esperit Sant no serà perdonat.

»Quan us condueixin a les sinagogues, als magistrats o a les autoritats, no us preocupeu de com us defensareu ni de què direu: l'Esperit Sant us ensenyarà en aquell moment el que haureu de dir».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui, el Déu infinitament misericordiós ens sorprèn. Què és allò que no es perdonarà? Per què no es perdonarà? La resposta és senzilla: Déu no pot “imposar” el seu perdó! Aquí emergeix amb tota la seva força la “meva” llibertat: Déu es fa impotent davant d’ella! Si algú prefereix riure’s o burlar-se de Déu..., sense atendre la seva misericòrdia, aleshores aquest algú resta en la burla i no arriba ni a “olorar” el perdó de Déu.

—Jesús, fins i tot fa por que ens hagis concedit tant de poder. Des d’ara mateix et regalo la meva llibertat: teva és, Senyor meu!