La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Dissabte 33 durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 20,27-40): Uns saduceus anaren a trobar Jesús. Els saduceus neguen que hi hagi resurrecció; per això li van plantejar aquesta dificultat... En aquell temps, uns saduceus anaren a trobar Jesús. Els saduceus neguen que hi hagi resurrecció; per això li van plantejar aquesta dificultat: «Mestre, Moisès ens va prescriure que, si un home casat mor sense fills, el seu germà es casi amb la viuda per donar descendència al germà difunt. Doncs bé, hi havia set germans. El primer es va casar, i va morir sense fills. També el segon i el tercer es van casar amb aquella dona, i així fins al setè: tots van morir sense deixar fills. Finalment va morir també la dona. Per tant, quan arribi la resurrecció, de quin dels set serà muller, si tots set s'hi havien casat?».

Jesús els respongué: «Els qui viuen en aquest món es casen, però els qui seran trobats dignes de tenir part en el món futur i en la resurrecció dels morts no prendran muller ni marit; ja no poden morir, perquè tenen part en la resurrecció: són com els àngels i són fills de Déu. I que els morts ressusciten, Moisès mateix ho indica clarament en el passatge de la Bardissa, quan diu que el Senyor és el Déu d'Abraham, Déu d'Isaac i Déu de Jacob. Ell no és Déu de morts, sinó de vius, perquè gràcies a ell tots viuen.

Llavors alguns mestres de la Llei li digueren: «Mestre, has respost bé». I ja no s'atrevien a preguntar-li res més.

Il·lustració: Francesc Badia

Avui, novament, veiem els saduceus assetjant el Mestre. El cas que li plantegen és ridícul: una dona havia tingut 7 marits perquè se li morien un rere l’altre sense deixar-li fills... (has vist alguna vegada una senyora 7 vegades viuda?). Pregunta final: «Quan arribi la resurrecció, de quin dels set serà muller?». ¿No et sembla una pregunta estúpida? Aquells saduceus anaven molt perduts. És el que passa quan un no té l’esperança definitiva de la resurrecció: res paga la pena!

—Posem una pregunta més interessant: si no hi ha resurrecció, aleshores, quina mena de Déu tenim? La resposta de Jesús: «No és Déu de morts, sinó de vius».