La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Dijous 5 durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mc 7,24-30): La dona sirofenícia li respon: «Senyor, també els gossets, sota la taula, mengen les engrunes que els fills deixen caure». Llavors Jesús li digué: «Ja que has respost així, vés, que el dimoni ja ha sortit de la teva filla». En aquell temps, Jesús se'n va anar d'allí i arribà al territori de Tir. Va entrar en una casa i no volia que ningú ho sabés, però no pogué passar desapercebut. De seguida va sentir parlar d'Ell una dona que tenia una filla posseïda d'un esperit maligne, i vingué a prosternar-se als seus peus. La dona, que era pagana, sirofenícia d'origen, pregava a Jesús que tragués de la seva filla el dimoni. Ell li va dir: «Deixa que primer s'alimentin els fills. No està bé de prendre el pa dels fills i tirar-lo als gossets». Ella li respon: «Senyor, també els gossets, sota la taula, mengen les engrunes que els fills deixen caure». Llavors Jesús li digué: «Ja que has respost així, vés, que el dimoni ja ha sortit de la teva filla». Ella se'n va anar a casa seva i trobà la nena estirada al llit. El dimoni l'havia deixada.

Il·lustració: Pili Piñero

Avui Jesús atén una dona estrangera. Fa estona que va rere d’Ell, malgrat que sembla no fer-li cas... Això ens sorprèn! Ella insisteix i, al final, Jesucrist li respon quelcom que sona dur: «No està bé de prendre el pa dels fills i tirar-lo als gossets». La reacció d’aquella mare és preciosa, plena d’humilitat: —Et dono la raó, però ajuda’m; tu pots ajudar-me!

—No discuteixis amb Déu, però insisteix humilment: així el guanyaràs!