La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Diumenge 6 (C) de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 6,17.20-26): Jesús alçà els ulls cap als seus deixebles i digué: «Feliços els pobres: és vostre el Regne de Déu!». En aquell temps, Jesús amb els deixebles baixà de la muntanya i s'aturà en un indret pla. Allí hi havia molts dels seus deixebles i una gran gentada del poble, vinguda de tot el país dels jueus, de Jerusalem i de la costa de Tir i de Sidó. Llavors alçà els ulls cap als seus deixebles i digué: «Feliços els pobres: és vostre el Regne de Déu! Feliços els qui ara passeu fam: Déu us saciarà! Feliços els qui ara ploreu: vindrà dia que riureu! Feliços vosaltres quan, per causa del Fill de l'home, la gent us odiarà, us rebutjarà, us insultarà i denigrarà el nom que porteu! Aquell dia, alegreu-vos i feu festa, perquè la vostra recompensa és gran en el cel. Igualment feien els seus pares amb els profetes.

»Però ai de vosaltres, els rics: ja heu rebut el vostre consol! Ai de vosaltres, els qui ara aneu tips: vindrà dia que passareu fam! Ai de vosaltres, els qui ara rieu: vindrà dia que us doldreu i plorareu! Ai quan tota la gent parlarà bé de vosaltres: igualment feien els seus pares amb els falsos profetes!».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui assistim al “Sermó de la Muntanya”. Jesús ens dóna coratge: Ell roman sempre al nostre costat, especialment en les dificultats (pobresa, tristesa, incomprensió...). En realitat, és un perill “l’anar sobrats” per la vida: saciats, rient, lloats pels altres...

—Jesús és realista (hi ha dificultats!) i, alhora, optimista (Ell m’acompanya). Anant amb Déu el nostre caminar és alegre, malgrat que trobem el dolor com a company de viatge.