La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Dimarts 6 durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mc 8,14-21): Jesús els va fer aquesta advertència: «Estigueu alerta, aneu amb compte amb el llevat dels fariseus i el llevat d'Herodes». Llavors es posaren a discutir que no tenien pans... En aquell temps, els deixebles s'havien oblidat de proveir-se de pans i tan sols en portaven un a la barca. Jesús els va fer aquesta advertència: «Estigueu alerta, aneu amb compte amb el llevat dels fariseus i el llevat d'Herodes». Llavors es posaren a discutir que no tenien pans. Jesús se n'adonà i els digué: «Per què discutiu que no teniu pans? ¿Encara no compreneu ni enteneu? ¿És que el vostre cor està endurit? ¿Teniu ulls, i no hi veieu, orelles, i no hi sentiu? ¿No recordeu quantes cistelles vau omplir amb els bocins que havien sobrat quan vaig partir els cinc pans per als cinc mil homes?». Ells li responen: «Dotze». «I quan vaig partir els set pans per a les quatre mil persones, quantes paneres plenes de bocins vau recollir?». Li diuen: «Set». I els digué: «¿Encara no ho enteneu?».

Il·lustració: Francesc Badia

Avui alguns deixebles embarquen amb Jesús. S’havien oblidat de prendre pans per a la travessia. Quan Jesús els prevé del “llevat” (del perill) dels fariseus, es pensen que el Senyor els reprèn per l’oblit de les provisions del viatge.

—El Mestre ens convida a preocupar-nos menys pels pans (telèfon, xancletes...) i ser més sol·lícits del “pa de la Veritat”, sense deixar-nos enganyar pels somnis barats de la vida que enfebleixen el nostre cor.