La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Divendres 10 de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 5,27-32): En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «Ja sabeu que es va dir: ‘No cometis adulteri’. Doncs jo us dic: Tothom qui mira la dona de l'altre amb desig de posseir-la, ja ha comès adulteri amb ella en el seu cor». En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «Ja sabeu que es va dir: ‘No cometis adulteri’. Doncs jo us dic: Tothom qui mira la dona de l'altre amb desig de posseir-la, ja ha comès adulteri amb ella en el seu cor. Si l'ull dret et fa caure en pecat, arrenca-te'l i llença'l; val més que es perdi un dels teus membres que no pas que tot el teu cos sigui llençat a l'infern. I si la mà dreta et fa caure en pecat, talla-te-la i llença-la; val més que es perdi un dels teus membres que no pas que vagi a parar a l'infern tot el teu cos.

També es va dir: ‘Si algú es divorcia de la seva dona, que li doni un document de divorci’. Doncs jo us dic: Tothom qui es divorcia de la seva dona, fora del cas d'una relació il·legítima, l'empeny a l'adulteri, i el qui es casa amb una repudiada comet adulteri».

Il·lustració: + Sr. Josep Lluís Martínez i Picañol (Picanyol)

Avui, novament, escoltem Jesús com a “mestre diví”. Avui ens parla del matrimoni. D’entrada, confirma que l’amor dels pares és per a sempre (no existeix “l’amor a temps parcial”). Això ja ho sabíem! Però Jesucrist va més enllà: demana un amor delicat (¿existeix “l’amor groller”?).

—“Amor delicat”? Llengua amable, gest afable i “mirada ecològica”. Sí, una mirada que no projecti càlculs sobre el cos de l’altra, sinó que abraci tot l’ésser de la persona que estic veient. Així és la mirada de Jesús!