La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Advent: 23 de Desembre

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 1,57-66): Zacaries va recobrar la paraula i començà a beneir Déu. Quan se li va complir el temps, Elisabet tingué un fill. Els veïns i els parents sentiren a dir que el Senyor li havia mostrat el seu amor, i tots la felicitaven. Al cap de vuit dies es reuniren per circumcidar l'infant i volien que es digués Zacaries, com el seu pare. Però la seva mare s'hi va oposar dient: «No! S'ha de dir Joan!». Ells li replicaren: «Però si no hi ha ningú de la família que porti aquest nom!». Llavors feren senyes al pare i li preguntaven com volia que es digués. Ell va demanar unes tauletes i va escriure: «El seu nom és Joan». Tots van quedar meravellats. A l'instant Zacaries va recobrar la paraula i començà a beneir Déu. Un gran respecte s'apoderà de tots els veïns. La gent parlava d'aquestes coses per tota la muntanya de Judea, i tothom qui ho sentia ho guardava en el seu cor i es preguntava: «Què serà aquest infant?». Realment, la mà del Senyor era amb ell.

Il·lustració: Francesc Badia

Avui, l’Evangeli ens narra que Elisabet tingué, per fi, el seu fill. Els familiars deien que s’havia de dir com el seu pare Zacaries, però l’arcàngel Sant Gabriel li havia dit a Zacaries que el seu fill s’havia d’anomenar Joan. Zacaries encara no pot parlar perquè l’Arcàngel el deixà mut per desconfiar de les seves paraules.

—Ara ha nascut el “precursor” de Jesús. En el ritus de la circumcisió li posen el nom de Joan. I Zacaries recupera la veu! Amb aquesta veu cantarà la bondat de Déu. Tu també!